Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε καινοτόμος εκπαιδευτική δράση – επίσκεψη με σχολική ομάδα του σχολείου μας στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης το οποίο  αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και διάδοσης της επιστήμης της Αστρονομίας.
Η επίσκεψη περιλάμβανε ενημερωτική παρουσίαση ευαισθητοποίησης στο Αμφιθέατρο του Αστεροσχολείου, περιήγηση μέσω προγράμματος εξομοίωσης, στο γνωστό μας Σύμπαν στο Αστροθέατρο-Θόλο/Πλανητάριο καθώς και στο χώρο όπου το Αστεροσκοπείο είναι εξοπλισμένο με τηλεσκόπιο  plane wave CDK  17 ιντσών.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε περίπατος και επίσκεψη και στο Βυζαντινό Μουσείο Υπάτης. Στο Μουσείο, που αναπτύσσεται σε δύο ορόφους, παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά ευρήματα, που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας και χρονολογούνται στην παλαιοχριστιανική και βυζαντινή περίοδο (4ος-14ος αι.). 
Ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χωριό της Υπάτης και στο διάστημα που εντυπωσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς!!!

Ευχαριστούμε τον κ. Κωνσταντίνο Λούβαρη για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση καθώς και για την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε και τη δημιουργική συνεργασία που είχε με τους μαθητές μας!